Pipod küpsetasid ise rukkileiba. Alustasime juuretisest, mille õpetaja ise kodus valmis teinud oli, sest see peab 4-5 päeva soojas kohas valmima. Juuretisele lisasime rukkijahu, rukkihelbeid, linnasejahu, seemnesegu, suhkrut, soola ja segasime kokku. Igaüks sai segada ja veenduda, kui raskesti lusikas leivataignas liikus. Küpsetamiseks kasutasime muffini ahjuvormi, et iga laps saaks oma väikse leivakese. Ka peale puistasime seemneid. Edasi ootasime tunnikese, et leivad kerkiksid, ja siis panime need eelkuumenenud 180-kraadisesse ahju. Kui köögist tuli juba õiget leivalõhna, mis juhtus umbes 45 minuti möödudes, võtsime leivad ahjust ja panime mitmeks tunniks jahtuma. Õhtuoote kõrvale sõimegi päris enda tehtud leiba. Laste arvates olid esimesed ampsud "kõvad", kuid küsimusele, kas maitseb, vastasid lapsed "Jaa!".
Ingrid Pilden
Pipo rühma õpetaja
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar