kolmapäev, 17. aprill 2019

Vinks-Vonks Laulupäev

Täna sündis Tallinna Lotte Lasteaias midagi uut, helisevat ja ilusat. Toimus esimene Vinks-Vonks Laulupäev  muusikat ja laulu täis hommikupoolik Tallinna Kesklinna lasteaedade laulumaiatele.
Nii kogunes laulvaid lapsi meie Koidula tänava lasteaiamajja, pargi serval, üsna aukartustäratav hulk. Neid tervitasid ja võtsid vastu kärbes Jaak, karu Eduard, seaema Helmi, kassidest isa-poega Mati ja Bruno, lepatriinu Tarmo ning loomulikult laste suurim lemmik, koeratüdruk Lotte.
Seltsis jätkuski laulu kauemaks kui silmapilk ja kõik said sõbralikus õhkkonnas ette kanda, mis hinges helisemas. Kui keha istumisest väsis, võeti ette ühised vigurtantsud ja nii kohe õige mitu korda. Lotte lasteaia suur saal sai üleni laulu-lusti täis.

Esimesest Vinks-Vonks Laulupäevast võttis osa 41 vahvat laululast 16-st Kesklinna lasteaiast ja nende tublid juhendajad-muusikaõpetajad. Esindatud olid Tallinna Luha Lasteaed, Tallinna Kullatera Lasteaed, Tallinna Virmalise Lasteaed, Tallinna Kadrioru Lasteaed, Tallinna Jaan Poska Lasteaed, Tallinna Mesimummu Lasteaed, Tallinna Mürakaru Lasteaed, Tallinna Komeedi Lasteaed, Tallinna Liivalossi Lasteaed, Tallinna Mardi Lasteaed, Tallinna Magdaleena Lasteaed, Tallinna Endla Lasteaed, Tallinna Päevalille Lasteaed, Tallinna Kiisa Lasteaed, Rõõmutarekese Lasteaed ja Tallinna Lotte Lasteaed.

Meid endid esindasid Anna rühmast Georg, Liisa ja Aribelle ning Vilmsi tänava maja Susumu rühmast Stella, Margaret ja Hanna.

Laulupäeva toetas Tallinna Kesklinna Valitsus, kes lahkelt selle eest hoolitses, et iga tubli laululaps premeeritud saaks  nii peitis kingipakis end kevadiselt värviline munamarakas koos Lotte puuviljakommidega. Kohal viibis ja meeleoluka eelhäälestuse etteasteteks tegi linnaosa vanem Vladimir Svet.

Kangesti tore oli, sest jagatud laul teeb, teadagi,  tuju heaks :) Tulgu kõigile üks vinks-vonks päev!
Vladimir Svet tervitamas ja tuju loomas :)
Liisa, Georg ja Aribelle esitamas laulu "Tagurpidimaa"
Stella, Margaret ja Hanna esitamas laulu "Salamisi"
Täiesti Vinks-Vonks meeskond:
Helmi, Jaak, Mati, Bruno, Eduard, Tarmo ja loomulikult Lotte :)


Kadri Toomeste
Muusikaõpetaja

Pildid: Viljo Pettinen ja Triin Kevade

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar